Passa al contingut principal

EL CUB DE RUBIK'S

 

Acabant el 5 x 5 de Rubik's

 

El cub de Rubik és un trencalosques mecànic inventat el 1974  per l'escultor i professor d'arquitectura hongarès Ernö Rubik. Originalment Ernő Rubik el va anomenar «Cub màgic»,[ però va ser reanomenat a «Cub de Rubik» per Ideal Toy , qui el va comercialitzar per primera vegada. 

*  El mateix any va guanyar el premi Joc de l'Any   (Spiel des Jahres). 

* És el joc més venut del món, amb una estimació de més de 300.000.000 unitats venudes.  

*   En un cub de Rubik clàssic, cada una de les sis cares està recoberta per 9 adhesius, de sis colors diferents (tradicionalment blanc, vermell, blau, taronja, verd i groc).

* Normalment les cares enfrentades són:

    - Blanc/groc

    - Vermell/taronja

    - Blau / verd

* L'estructura original i més comuna és el 3 x 3

* Existeixen cubs de multitud de formes i estructures

    ( CÚBICs) :  Del 1 x 1 al 33x 33  de GREG'S PUZZLES

    (CUBOIDES ) Amb diferents nombres de fies i columnes.

    (ALTRES).

 

 

 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Sega Lock On

En una època on estaven de moda el jocs de pistoles laser e infrarotjos, al més pur estil Q-Zar. Sega va presentar l'any 1992 el joc Lock-On. Un set de pistola, ulleres i visor que permetia varis tipus de jocs. On es tractava de ferir al contrincant amb el laser i aquesta puntuació es reflectia en un visor que portaves en una diadema al cap. Un joc molt, ara, molt  kitsch i amb aire retro molt especial.     Aquí teniu el fulletó d'instruccions

Comença aquest projecte.

Any nou, projectes nous. Fa temps que hem ronda la idea de fer un museu de la jugueta a Sóller, així que fins que es materialitzi físicament, aqui aniré posant tot el material que tenc, història i curiositats  i creant sa part virtual del museu. Qualsevol idea, aportació i consell  serà ben rebut.

ROAR!

 " Sound Effects Record " En aquesta ocasió us porto una raresa dins els món de l'Scalextric ( que ja aboradrem en una altre ocasió). Avui us mostro el disc ROAR, un vinil de 45 RPM que va fabricar la companyia Triang  (propietària d'escalextric al Regne Unit)  l'any 1963 , amb la Referència SR 1. Amb aquest disc en podien ambientar les carreres amb sons reals 4 pistes de so és el que es troba en l'EP ( extended play ) , en el qual en la Cara A disposem de sons de carreres de Fórmula 1 i en la Cara B de T.T. ( Els sidecars reproduïts també per la casa anglesa i denominats Thyphon i Hurricane ) . L'accessori , només romandria 3 anys en catàleg ( fins a 1965 ) , quan en el catàleg número 7 de 1966 , seria substituït per un nou accessori més evolucionat. La caixa Twin Acte Screams ( A / 257 ) , la qual, connectada als comandaments, rugia acompanyant els cops del polsador.