Passa al contingut principal

EL CUB DE RUBIK'S

 

Acabant el 5 x 5 de Rubik's

 

El cub de Rubik és un trencalosques mecànic inventat el 1974  per l'escultor i professor d'arquitectura hongarès Ernö Rubik. Originalment Ernő Rubik el va anomenar «Cub màgic»,[ però va ser reanomenat a «Cub de Rubik» per Ideal Toy , qui el va comercialitzar per primera vegada. 

*  El mateix any va guanyar el premi Joc de l'Any   (Spiel des Jahres). 

* És el joc més venut del món, amb una estimació de més de 300.000.000 unitats venudes.  

*   En un cub de Rubik clàssic, cada una de les sis cares està recoberta per 9 adhesius, de sis colors diferents (tradicionalment blanc, vermell, blau, taronja, verd i groc).

* Normalment les cares enfrentades són:

    - Blanc/groc

    - Vermell/taronja

    - Blau / verd

* L'estructura original i més comuna és el 3 x 3

* Existeixen cubs de multitud de formes i estructures

    ( CÚBICs) :  Del 1 x 1 al 33x 33  de GREG'S PUZZLES

    (CUBOIDES ) Amb diferents nombres de fies i columnes.

    (ALTRES).

 

 

 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Sa Meva col·lecció (I). Del Pong a la Switch

Sa Meva col·lecció (I).   Del Pong a la Switch Des de sempre totes les societats han cercat formes d’entreteniment, formes de divertir-se i passar el temps. Els jocs   i les diferents formes de jugar sempre han format part important de la vida de les persones. Daus, pepes de drap, bolles de vidre i tants i tants sintemes de joc que duen entre nosaltres milers d’anys.   I com totes les coses, els jocs també han anat evolucionant amb el pas dels temps i tal vegada la major revolució en el mon del entreteniment va arribar cap als anys 50 del segle passat Alexander S.Douglas va crear una versió compuretitzada del famós “ 3 en raya”. Poc més tard ( 1958) William Higginbotham, servint-se d’un programa informàtic amb un oscil·loscopi va crear el “Tennis for Two”. Aquest fou el primer videojoc que permetia jugar un jugador contra s’altre. Aquests dos fets són considerats l’inici de l’era del videjoc, esdevenint-se aquella primigènia idea, en una industria   que actualment copa  

ROAR!

 " Sound Effects Record " En aquesta ocasió us porto una raresa dins els món de l'Scalextric ( que ja aboradrem en una altre ocasió). Avui us mostro el disc ROAR, un vinil de 45 RPM que va fabricar la companyia Triang  (propietària d'escalextric al Regne Unit)  l'any 1963 , amb la Referència SR 1. Amb aquest disc en podien ambientar les carreres amb sons reals 4 pistes de so és el que es troba en l'EP ( extended play ) , en el qual en la Cara A disposem de sons de carreres de Fórmula 1 i en la Cara B de T.T. ( Els sidecars reproduïts també per la casa anglesa i denominats Thyphon i Hurricane ) . L'accessori , només romandria 3 anys en catàleg ( fins a 1965 ) , quan en el catàleg número 7 de 1966 , seria substituït per un nou accessori més evolucionat. La caixa Twin Acte Screams ( A / 257 ) , la qual, connectada als comandaments, rugia acompanyant els cops del polsador.